Eksootiline Jaapani paelputlk Mitsuba

Eksootiline Jaapani paelputlk Mitsuba


26. aprill 2021

 

Kergelt pähklise maitsega, üsna külmakindel. Maitse on värske, meenutab veidi ka sellerit. Suurepärane gurmeeaia lisa.

Aasia köögis väga populaarne. Jaapanis kasutatakse seda nii ürdina kui ka salatirohelisena. Traditsiooniliselt misosupis kasutatakse seda värskelt. Sobib värskelt või keedetult suppide, sushisalatite, sukiyaki, sashimi, tempurataigna, vanillikaste ja riisiroogade juurde.

Jaapani paelputk näeb välja nagu lameda lehega petersell, millel on kerge, meeldiv lõhn ja puhas värske maitse. Mitsubat saab blanšeerida nagu sellerit. Tulemuseks on õrnad, magusamad ja pikemad varred. Jaapani kokad kasutavad taime varsi sageli erikasutuseks, näiteks sushirullide sidumiseks. Küpseta seda kergelt või lisage küpsetatud roogadele vahetult enne serveerimist. 

Mitsuba on metsataim, mis naudib veidi varju ja kuigi seda kasvatatakse tavaliselt üheaastastena, on see pehmes kliimas mitmeaastane. See peab vastu temperatuuridele, mis on madalad kui miinus 10 ° C Mitsuba on metsamaa taim, see on üks väheseid kulinaarseid ürte, mis õitseb varjus ja osaliselt varjus. Ta eelistab niisket rikkalikku mulda, mis on segatud hästi mädanenud kompostiga, ja sobib üsna hästi varjulisel aknalaual pottides.