Kuidas kasvatada Mehhiko pisikurki?

Kuidas kasvatada Mehhiko pisikurki?


30. märts 2023

Mehhiko pisikurk (Melothria scabra) on huvitav taim, mida on lihtne kasvatada. Siin on mõned juhised Mehhiko pisikurgi kasvatamiseks:

  1. Valige sobiv koht: Mehhiko pisikurgid vajavad päikesepaistelist ja sooja kasvukohta. Valige koht, kus taimed saavad vähemalt 6-8 tundi päikesevalgust päevas.

  2. Valmistage muld ette: Mehhiko pisikurgid eelistavad hästi kuivendatud mulda, mis on viljakas ja toitaineterikas. Võite kasutada tavalist aiamulda või lisada mulla hulka komposti.

  3. Külvake seemned: Mehhiko pisikurgi seemneid saate istutada otse maapinnale või külvata pottidesse. Seemneid võib istutada märtsist juunini. Istutage seemned 1-2 sentimeetri sügavusele ja jätke nende vahele umbes 30-40 sentimeetri vahemaa.

  4. Kastke taimi regulaarselt: Mehhiko pisikurgid vajavad regulaarset kastmist. Vältige aga liigset kastmist, kuna see võib põhjustada juuremädanikku. Samuti võite kasutada multši, et säilitada mullaniiskus ja vältida umbrohu kasvu.

  5. Väetage taimi: Mehhiko pisikurgid vajavad regulaarset väetamist, eriti kasvuperioodi ajal. Kasutage kvaliteetset väetist, mis sisaldab lämmastikku, fosforit ja kaaliumi.

  6. Toestage taimi: Mehhiko pisikurgid võivad kasvada üsna pikaks, seega on soovitatav neid toetsada. Kasutage puust pulki või võrku.

  7. Kärpige taime: Kui taimed kasvavad liiga suureks, saate neid kärpida, et stimuleerida uut kasvu. Kärpige ära kuivanud lehed ja oksad, et vältida haiguste levikut.

  8. Korjake pisikurgid õigel ajal: Mehhiko pisikurgid valmivad 60-70 päeva pärast istutamist. Korjake kurgid, kui need on umbes 2-3 sentimeetrit pikad. Kui kurgid kasvavad liiga pikaks, võivad nad muutuda kibedaks.





Klientide tagasiside: