Milliseid seemneid võiks märtsis külvata?

Milliseid seemneid võiks märtsis külvata?


08. märts 2023

TOMAT
Tomatid on populaarsed köögiviljad, mida on lihtne kasvatada. Tomateid tuleks toas ettekasvatada umbes 6-8 nädalat enne viimase külma ohu möödumist. Tomatiseemned tuleks panna niiskesse mulda, sobib soe ja hästivalgustatud koht. Pärast seemnete idanemist tuleks seemikud siirdada eraldi pottidesse. Vaata, et juurtel oleks piisavalt ruumi ja istuta vastavalt vajadusele suuremasse potti.

PAPRIKA
Paprikad on tervislikud köögiviljad, mis sobivad hästi salatitesse, hautistesse ja paljudesse teistesse roogadesse. Paprikaseemned tuleks toas ettekasvatada umbes 8-10 nädalat enne viimase külma ohu möödumist. Seemned tuleks panna niiskesse mulda ja hoida neid soojas ja hästivalgustatud kohas. Idanemiseks vajab paprika 25-30 kraadi sooja.

KAPSAS
Kapsaseemned tuleks toas ettekasvatada umbes 6-8 nädalat enne viimase külma ohu möödumist. Seemned tuleks panna niiskesse mulda ja hoida neid soojas ja hästivalgustatud kohas. Kapsataimede jaoks sobib hästi jahedam tuba.

SALAT
Salatiseemned tuleks panna niiskesse mulda ja hoida neid soojas ja hästivalgustatud kohas. Salatitaime kasvatamiseks ei ole vaja eriti palju ruumi.

ÜRDID
Märts on hea aeg alustada erinevate ürtide kasvatamisega. Ürtidest võib märtsis saa kasvatada näiteks basiilikut, tüümiani, peterselli ja tilli. Seemned tuleks panna niiskesse mulda ja hoida neid soojas ja hästi valgustatud kohas.

Allikas: Maheseemned.ee





Klientide tagasiside: