Mida teha kui kasvuhoones on liiga kõrge temperatuur?

Mida teha kui kasvuhoones on liiga kõrge temperatuur?


18. juuni 2023

MULTŚIMINE: Pane mulla pinnale multśiks põhku, lambavilla, muruniitmise jääke, koorepuru, vetikaid vms, et vesi ei aurustuks liiga kiiresti.

VARJUTAMINE: Kasvuhoone katmine varjutuskangaga või varjutusvõrguga aitab vähendada päikese otsest kiirgust ja hoida temperatuuri madalamal. Varjutuskanga võib paigaldada kasvuhoone katusele või akende ette.

KASVUHOONE MATERJAL: Vali kasvuhoone materjal, mis ei kogu liigselt soojust, näiteks UV-kaitsega polükarbonaat või kahekordne klaas. Sellised materjalid aitavad vähendada soojuse kogunemist kasvuhoones.

NIISUTAMMINE: Piserda veega kasvuhoone põrandat või katust, et tekitada jahutavat aurustumist. Niisutamine aitab alandada ümbritsevat temperatuuri ja hoida õhuniiskust kõrgemal.

VENTILATSIOON: Ventilatsioon on äärmiselt oluline, et õhk saaks kasvuhoones vabalt liikuda ja soojust eemaldada. Ava aknad, uksed või luugid, et lasta sisse jahedamat õhku ja võimaldada sooja õhu väljapääsu. Kasuta ventilaatoreid, et suurendada õhuringlust

VEEVARUSTUS: Kasuta tilkkastmissüsteemi või muud tõhusat kastmismeetodit, et tagada taime juurte piisav niisutamine. Veevarustus aitab ka temperatuuri reguleerida, kuna taimedel on vesi, mida saab aurustumisel kasutada jahutamiseks.

TUULUTUSAVAD JA LUUGID Veendu, et kasvuhoonel oleks piisavalt tuulutusavasid ja katuseluuke, et võimaldada kuuma õhu väljapääs ja jahedama õhu sisenemine. Kui võimalik, paigalda automaatsed avamissüsteemid, mis avavad ja sulgevad luuke vastavalt temperatuuri muutustele.

PAIGUTUS: Kui kasvuhoones on ruumi, võid taimed paigutada osaliselt varjuvatesse piirkondadesse. Suuremad taimed päikese poole ning madalamad taimed nende varju.

Jaga meiega ka oma nippe!

Maheseemned.ee





Klientide tagasiside: