Kuidas tomatitaimi õigesti kasta?

Kuidas tomatitaimi õigesti kasta?


31. mai 2023

  1. Sügav kastmine: Tomatitaimedel on sügav juurestik, seega on oluline kasta neid sügavalt ja põhjalikult. See soodustab juurte sügavamat juurdumist ning teeb taimed vastupidavamaks. Vältige pinnapealset kastmist, mis niisutab ainult mulla pinda.

  2. Kastmise sagedus: Tomatid vajavad tavaliselt ühtlast niiskust, kuid mitte ülemäärast kastmist. Püüa kasta oma tomatitaimi sügavalt üks või kaks korda nädalas, olenevalt ilmastikuoludest ja mullatingimustest. Kohanda kastmise sagedust vastavalt mulla niiskusele.

  3. Kasta hommikul: Kasta oma tomatitaimi hommikul, et lehed päeva jooksul kuivaksid. See aitab vältida seenhaigusi, mis õitsevad niisketes tingimustes. Väldi kastmist hilisel pärastlõunal või õhtul, kui taimed võivad jääda ööseks märjaks.

  4. Kasta juurepiirkonda: Suuna vesi taime juurepiirkonda, lähemale juurtele. Väldi lehtede liigset niisutamist, kuna see võib soodustada haiguste levikut. Juurepiirkonda kastmine aitab juurtel vett tõhusamalt omastada.

  5. Tilk- või voolikukastmine: Kaalu tilkkastmist või voolikuga kastmist, et vesi jõuaks otse juurte piirkonda. Need meetodid vähendavad veekadu ja aitavad vältida haigusi, mis on põhjustatud märjast lehestikust.

  6. Multšimine: Kanna taime ümber orgaanilist multši, näiteks põhku , lambavilla või puulaaste. Multšimine aitab säilitada mulla niiskust, vähendab aurustumist ning takistab umbrohu kasvu, mis võib konkureerida tomatitega vee pärast.

  7. Jälgi mulla niiskust: Kontrolli regulaarselt mulla niiskust, surudes sõrme umbes sentimeetri või kahe sügavuselt mulda. Kui see tasandil tundub kuivana, on aeg kasta. Väldi liigset kastmist, kuna see võib põhjustada juuremädanikku ja muid probleeme.

  8. Kohandu ilmastikuoludele: Kuumade ja kuivade ilmastikuolude korral võivad tomatitaimed vajada sagedasemat kastmist. Jälgi ilmastikku ja kohandage oma kastmisgraafikut vastavalt, et vältida kuivamisstressi.





Klientide tagasiside: