Kuidas maisi külvata?

Kuidas maisi külvata?


25. mai 2023

Sobiv aeg maisi külvamiseks on siis kui ööpäevane temperatuur on püsivalt üle 10°C. Mais vajab sooja ja päikselist kasvukeskkonda.

Valmistage maa ette: Valige päikeseline ja hästi kuivendatud kasvukoht. Eemaldage umbrohi ja tasandage maa enne külvamist. Vajadusel võite kasutada ka komposti või väetist, et rikastada pinnast toitainetega.

Külvake seemned: Pange maisiseemned külvivagudesse umbes 20–30 cm vahedega. Kui kasvatate mitut rida, hoidke ridade vahel 60–90 cm kaugust. Seemned peaksid olema umbes 5–8 cm sügavusel mullas.

Katke külv seemnetega: Katke maisiseemned mullaga, veendudes, et need oleksid korralikult kaetud. Kergelt tampige muld ümber seemnete, et tagada hea kontakt ja niiskuse säilimine.

Kasta korralikult: Pärast külvamist kastke mullapind õrnalt, et tagada niiskus seemnete idanemiseks. Hoidke muld niiske, kuid vältige liigset kastmist, et vältida mädanemist.

Hooldus: Jälgige regulaarselt taimede kasvu ja hooldage neid vastavalt vajadusele. Eemaldage umbrohud, hoidke mulla niiskust tasakaalus ja väetage vastavalt vajadusele.





Klientide tagasiside: