Mida teha väljaveninud tomatiseemikutega?

Mida teha väljaveninud tomatiseemikutega?


01. aprill 2023

Väljaveninud tomatiseemikud on tavaliselt tingitud valguse ja/või ruumi puudumisest. Kui teil on väljaveninud tomatiseemikud, on mõned asjad, mida saate teha nende elule tagasipöördumiseks:

  1. Istutage seemikud sügavamale mulda: Kui tomatiseemikud on liiga pikad ja nõrgad, võite neid istutada sügavamale, kui teete seda, asetage seemikud süvendisse nii, et esimesed lehed jäävad maa peale. Nii saavad taimed rohkem tuge ja toitu. 

  2. Kasvatage seemikuid valgusküllases kohas: Kui teil on väljaveninud tomatiseemikud, siis võib põhjuseks olla valguse puudumine. Hoolitsege selle eest, et teie taimed saaksid piisavalt päevavalgust või kunstlikku valgust, mis oleks sarnane päevavalgusele.

  3. Toestage taimi: Väljaveninud tomatiseemikud võivad olla nõrgad ja vajavad tuge, et neil oleks piisavalt jõudu püsti seismiseks. Kasutage toestust, näiteks pulki või traati, et aidata taimedel püsti seista.

  4. Hoolitsege taime eest: Andke tomatiseemikutele piisavalt vett, hapnikku ja toitu. Veenduge, et muld oleks niiske, kuid mitte liiga märg, ja et taimed saaksid piisavalt õhku ja toitu, et kasvada tugevaks ja terveks.

  5. Hoidke taime soojas: Tomatiseemikud vajavad soojemat temperatuuri, et kasvada tugevaks ja tervislikuks. Hoidke neid soojas ja vältige külma tuuletõmmet.





Klientide tagasiside: