Suvikõrvitsa ja sidruni keeks


25. juuli 2024

Koostisosad:

  • 1 1/2 tassi riivitud suvikõrvitsat
  • 1 1/2 tassi jahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • 1/2 tl soodat
  • 1/2 tl soola
  • 1/2 tl kaneeli
  • 1/2 tl jahvatatud ingverit
  • 2 suurt muna
  • 1 tass suhkrut
  • 1/2 tassi taimeõli
  • 1 tl vaniljeekstrakti
  • 1 sidruni koor ja mahl

Valmistamine:

  1. Eelsoojenda ahi 180 kraadi juurde. Määri keeksivorm võiga ja kata jahuga.
  2. Sega suures kausis jahu, küpsetuspulber, sooda, sool, kaneel ja ingver.
  3. Teises kausis vahusta munad ja suhkur. Lisa õli, vaniljeekstrakt, sidrunikoor ja mahl ning sega.
  4. Lisa märjad koostisosad kuivadele ja sega kuni ühtlaseks. Sega sisse riivitud suvikõrvits.
  5. Vala tainas vormi ja küpseta 50-60 minutit, kuni keeks on kuldpruun ja hambatikuga kontrollides jääb see puhtaks.
  6. Lase keeksil vormis jahtuda.




Klientide tagasiside: