Kuidas sipelgatest vabaneda?

Kuidas sipelgatest vabaneda?


24. mai 2023

Sipelgad võivad olla aias üsna tüütud külalised. Siin on mõned looduslikud viisid sipelgatest vabanemiseks:


RÄNIVETIKAPULBER
Puista ränivetikapulbrit otse nendele aladele, kus sipelgad kõige aktiivsemad on. Keskendu piirkondadele, kus oled märganud kõige rohkem sipelgaid. Vajadusel korda protsessi.
Pulber kleepub sipelgate kehale ja jalgadele ning häirib nende liikumist, takistades neil edasi liikumast ja toitu otsimast. Ränivetikapulber omab kuivatavat toimet. Pulber neelab niiskust sipelgate kehalt, põhjustades dehüdratsiooni ja kuivamist. Sipelgad vajavad ellujäämiseks niiskust.
 

SIDRUNIMAHL VÕI ÄÄDIKAS
Sipelgad ei talu happelisi keskkondi. Pihusta lahjendatud sidrunimahla või äädikat sipelgate teele, nende sissepääsudele või sipelgapesade lähedusse.
 

PIPARMÜNDIÕLI
Piparmündiõli tugev lõhn peletab sipelgaid. Leota vatipulka piparmündiõlis ja aseta see sipelgate liikumisrajale või nende sissepääsu juurde.

KRIIDIJOONED
Sipelgad ei taha ületada kriidijooni. Joonista kriidiga jooned nende teele või sipelgate sissepääsudele.

TUGEVALÕHNALISED TAIMED
Mõned taimed, nagu lavendel, nelk, piparmünt või tsitronella, eritavad lõhnu, mis võivad sipelgaid tõrjuda. Istuta neid taimi sipelgate lemmikpiirkondadesse või aseta potid nende liikumisrajale.

KUUMUTATUD KANEEL
Kuumuta kaneelipulbrit pannil madalal kuumusel mõne minuti jooksul. Seejärel puista seda sipelgate teele või nende sissepääsude lähedusse. Kaneeli tugev lõhn aitab sipelgaid eemal hoida.

Lisaks hoia kasvuhoone alati puhas, eemalda toidujäänused, mis võiksid sipelgaid ligi meelitada.

Jaga meiega ka oma toimivaid looduslikke nippe sipelgatest lahti saamiseks!

Maheseemmned.ee

 





Klientide tagasiside: