Looduslikud viisid sääskede peletamiseks

Looduslikud viisid sääskede peletamiseks


23. mai 2023

Eeterlikud õlid: lavendel, piparmünt, sidrunhein, teepuuõli ja tsitronella peletavad sääski. Lisa mõned tilgad kvaliteetset eeterlikku õli vette ja pihusta seda nahale, riietele või ruumi. Võid teha ka eeterlike õlidega küünaid ja neid põletada.

Õunaäädikas: õunaäädikas võib aidata sääskede hammustustest tingitud sügelust leevendada. Kasta vatipulk õunaäädikasse ja tupsuta sellega hammustust.

Sidruni- või apelsinikoored: sääskedele ei meeldi tsitruselised. Hõõru sidruni- või apelsinikoort otse nahale või hõõru sellega aknalauda, et hoida sääsed eemal.

Kadakamarjad: kadakamarjade lõhn ei meeldi sääskedele. Aseta kuivatatud kadakamarjad puuvillakotikesse ja riputa see ruumi või väliterrassile.

Ventilatsioon: sääsed eelistavad seisva õhuga, sooje piirkondi. Hoides ruumid hästi ventileerituna ja kasutades ventilaatoreid, hoiad sääsed eemal.

Mõned taimed eritavad tugevamat lõhna või sisaldavad aineid, mis võivad sääski peletada. Siin on mõned taimed, mida võid oma aeda või rõdule istutada, et sääski eemal hoida:

Lavendel: lavendel eritab lõhna, mis sääski eemale tõrjub. Istuta lavendel oma aeda või aseta potid rõdule, terrassile, aknalauale, et hoida sääsed eemal.

Sidulhein: sidulheinal on tugev tsitruseline lõhn, mis võib sääski peletada. Istuta neid taimi oma aeda või kasvata pottides.

Piparmünt: istuta piparmünt oma aeda, lõika seda vaasidesse tuppa ja õue. Võid piparmündillehti ka nahale hõõruda.

Koirohi: koirohi sisaldab looduslikke ühendeid, mis sääski tõrjuvad. Istuta koirohi oma aeda või hõõru lehti nahal, et hoida sääski eemal.

Sõnajalg: mõned sõnajalad, nagu laanesõnajalg (Matteuccia struthiopteris) või sarvsõnajalg (Dryopteris spp.), võivad sääski peletada. Istuta neid taimi oma aia niisketesse piirkondadesse või pottidesse.

 





Klientide tagasiside: