Miks valida maheseemned?


08. veebruar 2022

Maheseemned on kasvatatud elu soosival viisil. Mahekasvatus soosib farmitöötajate-, farmi ümbritsevate putukate ja loomade-, pinnase- ja veeloomade elu, mida talumajapidamise äravool sageli saastab. Tavalisi seemneid kasvatatakse sünteetiliste väetiste ja karmide pestitsiidide abil. Maheseemneid kasvatatakse looduslike väetiste ja kahjuritõrjega, mis parandavad mulla kvaliteeti selle kurnamise asemel. Seemnete koristamiseks peavad põllukultuurid jääma põllule palju kauemaks kui toidukultuurid, et seeme saaks ilusaks suureks valmida.

Mida kauem kultuur põllul seisab, seda suurem on aga võimalus, et kahjurid sellele kallale kipuvad.

Maheseemnete puhul tähendab see, et seemnekasvataja peab hoidma taimi tervena kuni seemneküpsuseni, tõrjuma välja taimed, mis on kahjuritest ja haigustest vaevatud.

Pikaajalise loodust säästva hoolitsusprotsessi tulemusena saadakse seemneid ainult kõige tervematelt ja tugevamatelt taimedelt, mis omakorda annavad selle geneetika edasi tulevasele seemnepõlvkonnale.

Tavaliste seemnete kasvatamisel tekkinud keskkonnamõjud on kahjulikud nii keskkonnale kui ka pestitsiididega kokkupuutuvatele põllumajandustootjatele endale.

Tavaline seeme aretatakse toimima sünteetiliste väetiste ja pestitsiidide abil ning ilma nendeta ei pruugi tavaseeme maheaias nii hästi toimida. Maheseemnete puhul peab muidugi ka kasutama mahekasvatuseks mõeldud taimekaitsevahendeid. https://maheonlahe.voog.com/blogi/miks-eelistada-maheseemneid





Klientide tagasiside: