Põhilised vead baklaźaani kasvatamisel

Põhilised vead baklaźaani kasvatamisel


29. mai 2023

  1. Vale kasvukoht: Baklažaanid vajavad päikesepaistelist kasvukohta ja hästi kuivendatud mulda. Kui baklažaan istutada varjulisse kohta või liiga tihedasse mulda, võib see põhjustada kehva kasvu ja madalamat saagikust.

  2. Liigne või ebapiisav kastmine: Liigne kastmine võib põhjustada juurte mädanemist ja haiguste levikut. Samas võib ebapiisav kastmine põhjustada taime stressi ja viljade kvaliteedi halvenemist. Vähe vett saanud taime viljad on kibedad. On oluline säilitada mulla niiskustase optimaalsel tasemel, vältides liigset kuivamist või ülekastmist.

  3. Kahjurite rünnak: Baklažaanid võivad olla vastuvõtlikud erinevatele kahjuritele, nagu lehetäid ja kapsaliblikas. Kahjurite kontrollimata jätmine võib mõjutada taime tervist ja saagikust. Oluline on jälgida taimi regulaarselt, tuvastada kahjurid varakult ning kasutada vajadusel looduslikke kahjuritõrjemeetmeid.

  4. Vale väetamine: Liiga palju või ebapiisavalt toitaineid võib mõjutada baklažaani kasvu ja viljade moodustumist. Kasutage õiget tasakaalustatud väetamisrežiimi, järgides pakendil olevaid juhiseid.

  5. Koos tomatitega istutamine: Baklaźaani seemned külvatakse küll koos tomatiseemnetega, aga baklaźaan vajab kasvamiseks palju soojemat temperatuuri kui tomat, seega istuta baklaźaanitaim avamaale kui temperatuur on püsivalt üle 15 kraadi. Kindel variant on baklaźaani meie kliimas kasvatada kasvuhoones. 





Klientide tagasiside: