Kõrvitsamuffinid maapähklivõi kreemiga

Kõrvitsamuffinid maapähklivõi kreemiga

Pimedatel sügisõhtutel on kõrvitsast tehtud küpsetised omal kohal! Jagame Maheseemned.ee retsepti mõnusatest kõrvitsamuffnitest maapähklivõi kreemiga. 

Muffinid:

2 muna
Tassitäis ahjus röstitud ja püreestatud kõrvitsat. Näiteks: https://www.maheseemned.ee/et/mahe-orgaanilised-koogiviljade-seemned/447-squash-uchiki-kuri 
100g roosuhkrut
100g sulatatud võid
200 g speltajahu
Peotäis rosinaid
Jõhvikaid või pohlasid
1 spl küpsetuspulbrit
Veidi soola, maitse järgi kaneeli, vaniljesuhkrut, riivitud või jahvatatud muskaatpähklit. Peale raputa mandlilaastusid.

Küpseta muffinid 15 kraadi juures umbes 25 minutit.  Lase jahtuda ja valmista kreem:

Pool purki ökoloogilist maapähklivõid, 6 datlit, veidi mett, pool tl vaniljesuhkrut,  taimset piima või vett. Blenderda kõik ained omavahel kreemiks ja pane hetkeks külmikusse. 
Kui muffinid on veidi jahtunud, lõika need pooleks ja pane vahele kreem.

Head nautimist!

www.maheseemned.ee