Kuidas säilitada rohelisi tomateid?

Kuidas säilitada rohelisi tomateid?

Lõika viljad koos kobaraga taime küljest ära, too tuppa, vajadusel kuivata õrnalt. Otsi üks paraja suurusega plastikust kast, torka sinna augud sisse. Vooderda põhi majapidamispaberiga. Lao esimene kiht tomateid. Pane jälle vahele majapidamispaberit ning lao järgmine kiht tomateid. Üle kahe-kolme kihi ei ole soovitav laduda. Kõige peale pane kõige rohkem valminud tomatid. 
Variant on pakkida ka tomatid ükshaaval paberisse ja sedasi säilitada, nii on neid veidi raskem kontrollida. 
Vili peab järelküpsemiseks olema saavutanud oma täis mõõdu, muidu ei tule tomat hea maitsega. 

Tomatid tahavad järelküpseda ruumis, kus on umbes 10 kraadi sooja. Sellise temperatuuriga ruumis valmib  täiesti roheline tomat umbes kuu aega. Ruum peab olema kindlasti kuiv, muidu lähevad tomatid mädanema.
Aeg-ajalt käi ja kontrolli mis tomatid teevad, ehk on vaja mõni mädanema läinud tomat teiste seast eemaldada või valminud tomatid ära korjata. 

www.maheseemned.ee