Mida teha ülekasvanud kurkidega?

Mida teha ülekasvanud kurkidega?

Täisküps kurk on veidi hapuka maitsega. Tavaliselt inimestele sellise kurkide maitse ei meeldi, aga neid võib kasutada taigna valmistamiseks. Ülevalminud kurgid tükeldatakse, valmistatakse neist mikseriga püree ja seda kasutatakse taignas vee asemel. Nii saab maitsva leiva, sepiku või karaski pärmiga kergitades või kakke kergitamata taignast. Ülekasvanud kurk säilib jahedas hästi ja nii võib sügisel kõik ülekasvanud kurgid toiduks ära tarvitada. Ülevalminud kurkidest pürees saab hautada kartuleid, mida võib süüa soola ja maitselisandiga. Samal viisil võib taigna valmistamiseks kasutada noori kõrvitsalisi, mida ei ole võimalik säilitada.

Allikas: Maheseemned.ee, Aime-Ingrid Sügis, Noarootsi Tervisliku Eluviisi Selts “Toiduainete omavaheline sobivus“