Karulaugu-püreesupp

Karulaugu-püreesupp

- Haki porru, kuumuta võis.

- Koori kartulid, lõika kuubikuteks ning vala potti porru juurde.

- Lisa puljong, keeda, kuni kartul on peaaegu pehme.

- Lisa rõõsk koor ja keeda suppi, kuni kartul on pehme.

- Haki karulauk.

- Kui kartul on pehmeks keenud, lisa supi hulka karulauk ja laimimahl ning püreesta supp.

- Maitsesta vähese soola ja pipraga.

Lisa peale omal valikul hapukoort, parmesani juustu, seemneid, balsamiäädikat vms.

Karulauk on Eestis kolmanda kategooria kaitsealune taim ning tema korjamine loodusest ja ka turustamine on keelatud. Küll tasuks teda külvata ja kasvatada enam koduaedades.

Karulaugu maheseemned: https://www.maheseemned.ee/et/mahe-orgaanilised-maitsetaimede-seemned/279-wild-flower-allium-ursinum--ramsons--wild-garlic