Saagirikas püsirukola

Saagirikas püsirukola

Võõrliivsinep tärkab kevadel külvist ise. «Siis, kui seemned on kasvuhoonesse mulda jäänud, saab kevadel eriti vara värsket rohelist salatimaterjali,» rääkis ürditalu perenaine.  

Kui tegemist ei ole püsikuga, peab rukolapeenart aeg-ajalt uuendama. «Kui taimed lähevad õitsema, muutuvad lehed puiseks ja maitse vängeks. Aga seda juhtub ka liiga vähese mullaniiskuse tõttu,» põhjendas Viedehof. Üldjuhul on püsirukola maitse parem ja ka saagiaeg pikem. Põldvõõrkapsas, mida samuti rukolaks nimetatakse, kipub Viedehofi kinnitusel kiiresti õitsema minema ja tahab iga paari nädala tagant korduskülve.

Metsiku rukola maheseemned: https://www.maheseemned.ee/et/mahe-orgaanilised-koogiviljade-seemned/277-rocket-wild

Rukola taime võib külvata nii kasvuhoonesse kui ka peenrale. Rukola ei ole eriti külmakartlik, aga kui on soov taime kiiresti oma peenralt noppida, siis võiks külvidele peale panna katteloori. Kuiva ja kuuma ilmaga ei taha rukola eriti tõusta.

Oluline on jälgida, et tagatud oleks ühtlane mullaniiskus, kuid eraldi lisaväetamist ei vaja ei võõrliivsinep ega põldvõõrkapsas.Allikas: tarbija24.postimees.ee