tellides SmartPost-iga.

Jamie Oliver kasutab! Sooda-ogamalts ehk argetti - seemned
Salsola soda
Peakokk Jamie Oliveri fännidele tuttav, küllaltki haruldane. Itaalias populaarne ja Ameerika Ühendriikide tipptasemel Itaalia restoranides kuum agretti on 46 x 64 cm ürt. Sellel üheaastasel taimel on pikk murulaugule sarnane lehestik ja küpsena umbes 50 päeva pärast näeb see välja nagu suur murulauk.Sooda-ogamalts kasvab looduslikult Vahemere rannikualal, aga seda kasvatatakseka aedviljana. Ogamaltsa lehed ja võrsed on söödavad, eriti noorest peast. Lehti tarvitatakse salatiks. Itaalias on hooaeg varasuvel.
Kuumutatult meenutab maitse spinatit. Kõige levinum ongi aurutamine ja praadimine, siis serveeritakse sidrunimahla ja õliga näiteks kalaroogade juurde. (Allikas NamiNami)
Agretti maitset on mitmeti kirjeldatud nii natuke mõrkja, peaaegu hapuna, kui mõnusama krõmpsuvuse, mõmõrkja ja soolakana. Kasvab see looduslikult kogu Vahemere aladel. Selle taime haruldasi seemneid on raske leida. Neid on ka raskemapoolne idaneda; idanevus on umbes 30%. Istutage need kohe kevadel, kui mullatemperatuur on umbes 18 C. Külvake seemned ja katke need umbes 1 cm mullaga. Seemned peaksid olema üksteisest 10-15 cm kaugusel. Seemned peaksid idanema 7-10 päeva jooksul. Taime saab koristama hakata siis, kui see on umbes 17 cm pikk. Lõigake taime tipud siis kasvab see uuesti, samamoodi nagu murulauk.
Pakis 100 seemet