Pakis - Romaani lillkapsas ROMANESCO NATALINO, tavaseeme

Romaani lillkapsas ROMANESCO NATALINO, tavaseeme

Brassica oleracea l.


Hetkel läbimüüdud
Imelise välimusega varajane Romaani lillkapsas, mis valmib istutusest ca 80 päevaga. Õisik suur (0,7-1,2kg). Itaalia pärandsort. Puhtimata seemed. Puhtimata seemet ei ole töödeldud ühegi keemilise, bioloogilise ega füüsikalise meetodiga. Seemne aretusprogrammis pole kasutatud GMO tehnikaid.

Kasvata ette tubastes tingimustes märtsis. Külva seemned 6 mm sgavusele komposti. Hoia ühtlaselt niiske. Seemikud ilmuvad 5-8 päevaga. Üle 5 nädala ei tohi seemikuid toas hoida, nad ei kohane siis enam õues. Õue, otse mulda,  külva seemet aprillis. Taimede vahel olgu 45 cm. Kuiva ilma korral kasta rohke veega kord nädalas. 

"Pärandsort" (inglise keeles "heirloom") on taime sort, mida on kasvatatud ja põlvest põlve edasi kantud perekonna või kogukonna poolt. Need võivad olla näiteks köögiviljad, puuviljad, teraviljad, ürdid või lilled. Pärandsordid on sageli hinnatud nende ajaloolise ja kultuurilise tähtsuse, erilise maitse, aroomi ja kasvutingimuste vastupidavuse tõttu. Sageli on need ka geneetiliselt mitmekesisemad kui tööstuslikult kasvatatavad sordid, mis tähendab, et neil on suurem vastupidavus haigustele ja kahjuritele. Pärandsordid on olulised ka säilitamaks kohalikku toidukultuuri ja traditsioone.

Romaani lillkapsas on valgus- ja niiskusenõudlik, suhteliselt külmakindel taim. Pinnase ideaalne pH on 6–7.

Romaani lillkapsast iseloomustab spiraalne kuju, mida võib kirjeldada kui lillkapsa ja brokkoli segu.

Romaani lillkapsa kasvatamiseks on vaja sarnaseid tingimusi nagu teiste ristõieliste taimede puhul. Seda tuleks istutada päikesepaistelisse kohta hästi kuivendatud pinnasesse. Selleks, et köögiviljadel oleks piisavalt toitaineid, tuleks enne istutamist lisada komposti või muid orgaanilisi väetisi. Kastmist tuleks teha regulaarselt, kuid ärge laske taime üleujutada.

Kui taimed on valmis, võib neid koristada, kui õisik on umbes 10-15 cm läbimõõduga .Seda võib edasi hoida külmkapis.

Romaani lillkapsas on hea  vitamiinide C ja K allimas ning rikkalik kiudainete ja antioksüdantide poolest. Seda võib valmistada mitmel erineval viisil- grilli, auruta, hauta, söö toorelt või lisa salatisse!



Pakis 150 seemet

Klientide tagasiside: