Pakis - Salatikress idandamiseks

Salatikress idandamiseks

Lepidium sativum


Hetkel läbimüüdud
Salatkressi seemned on populaarne valik idandamissõpradele. Idandid omavad vürtsikat ja piprast maitset, mistõttu sobivad hästi salatitele, võileibadele ja teistele roogadele lisandiks.

Salatkress sobib hästi erinevate salatite, võileibade, wrapide või suppide ja hautiste peale puistamiseks. Samuti võib seda kasutada maitsestamiseks pasta- ja riisiroogades või  omleti täidises.

Salatikress on rikas vitamiinide ja mineraalide allikas, sealhulgas A-, C- ja K-vitamiini ning kaltsiumi, raua ja kaaliumi poolest. Lisaks sisaldab see antioksüdante ja fütotoitaineid, mis aitavad võidelda vabade radikaalide kahjuliku toime vastu ning toetavad tervet immuunsussüsteemi.

Salatikress võib aidata ka seedimist, kuna see sisaldab seedimist soodustavaid ensüüme ning kiudaineid, mis aitavad hoida seedetrakti tervena ja regulaarsena.

Lisaks on salatikress tuntud ka oma põletikuvastase ja antibakteriaalse toime poolest, mis võib aidata võidelda haigustega ning hoida organismi tervena.

Salatkressi idandite kasvatamiseks vajate idandamise purki või alust, vett ja seemneid. Lihtsalt leotage seemneid mitu tundi vees, seejärel kurnake vesi ja loputage seemneid. Asetage seemned oma idandamise purki või alusele ning loputage neid kaks korda päevas, lastes neil kasvada ja küpseda mitme päeva jooksul.

Kui idandid on valmis, saate neid kasutada erinevates retseptides. Need sobivad eriti hästi võileibade ja wrapide jaoks või supi ja hautiste peale puistamiseks. Seega, miks mitte proovida kressi seemneid ise idandada ja lisada oma toitudele maitsvat ja toitainerikast lisandit?
 

Kuidas idandada seemneid võrsete söömiseks?

  1. Vali seemned, mida soovid idandada. Mõned populaarsed seemned, mida võib idandada, on päevalille-, rukola-, lutserni-, brokkoli- ja redise seemned.

  2. Loputa seemneid põhjalikult ja pane need klaaspurki või idanemiskarpi.

  3. Täida purk või karbike veega, kuni seemned on kaetud.

  4. Jäta seemned leotama 8-12 tunniks. Seda nimetatakse leotamiseks ja see aitab seemnetel idanemisprotsessi alustada.

  5. Tühjenda vesi ja loputa seemneid uuesti.

  6. Pane seemned tagasi purki või karpi ja kata need niiske marli või köögipaberiga.

  7. Aseta purk või karbike pimedasse kohta. Hoidke seemneid niiskena, kuid mitte üleujutatuna.

  8. Loputa seemneid iga päev vähemalt kaks korda, et hoida neid niiskena ja vältida hallituse tekkimist.

  9. Oota, kuni seemned hakkavad idanema. See võib võtta 2-7 päeva, sõltuvalt seemnetest.

  10. Kui idud on piisavalt pikad, saab neid lõigata ja lisada toitudele, nagu salatid, võileivad või smuutid.

Oluline on tagada, et seemned oleksid puhtad ja värsked ning et need ei oleks juba hallitanud või riknenud. Samuti tuleb hoolitseda selle eest, et idud oleksid puhtad ja et neid hoitakse niiskes, kuid mitte liiga märjas keskkonnas, et vältida hallituse ja bakterite kasvu.

Pakis 40g




Klientide tagasiside: