Pakis - Lehtkapsas WESTLANDSE WINTER, maheseeme

Väga külmakindel! Lehtkapsas WESTLANDSE WINTER, maheseeme

Brassica oleracea l.

Toode on laos

Hind: 3.50 €


Kogus:

Lisa ostukorvi
Hinnatud sort tumeroheliste krussis lehtedega kõrgusega 40-60 cm. Väga külmakindel! Talub temperatuure kuni -15°C. Kasvatada lihtne. Peale öökülmasid omandab magusa maitse.

Lehtkapsas on äärmiselt toitainerikas roheline lehtköögivili, mis sisaldab mitmeid olulisi vitamiine ja mineraalaineid. Mõned olulised vitamiinid, mis lehtkapsas leiduvad, on:

  1. C-vitamiin (askorbiinhape): Lehtkapsas on rikkalik C-vitamiini allikas, mis on oluline antioksüdant. C-vitamiin aitab tugevdada immuunsüsteemi, soodustab kollageeni moodustumist ja parandab raua imendumist.

  2. A-vitamiin (beetakaroteen): Lehtkapsas sisaldab suures koguses beetakaroteeni, mis on A-vitamiini eelühend. A-vitamiin on oluline nägemise, naha tervise ja immuunsüsteemi jaoks.

  3. K-vitamiin: Lehtkapsas on suurepärane K-vitamiini allikas, mis on oluline vere hüübimiseks ja luude terviseks.

  4. B-vitamiinid: Lehtkapsas sisaldab mitmeid B-vitamiine, sealhulgas B1-vitamiini (tiamiin), B2-vitamiini (riboflaviin), B3-vitamiini (niatsiin), B5-vitamiini (pantoteenhape), B6-vitamiini (püridoksiin) ja B9-vitamiini (foolhape). Need vitamiinid mängivad olulist rolli energia tootmisel ja närvisüsteemi toimimisel.

  5. E-vitamiin: Kuigi lehtkapsas ei pruugi olla kõige rikkam E-vitamiini allikas, sisaldab see siiski seda antioksüdanti, mis on oluline rakkude kaitseks oksüdatiivse stressi eest.

  6. Foolhape (B9-vitamiin): Lehtkapsas on rikas foolhappe allikas, mis on oluline rakkude jagunemiseks ja DNA sünteesiks.

Seemnetest Või Istikutest:

  • Lehtkapsast võib kasvatada nii seemnetest kui ka istikutest. Seemned võib külvata otse mulda või alustada neid siseruumides umbes 6-8 nädalat enne välja istutamist.

 Istutamine:

  • Istuta lehtkapsa seemned või istikud viljakasse, hästi kuivendatud mulda. Lehtkapsas armastab päikeselist kasvukohta, kuid talub ka osalist varju.

Vahekaugus:

  • Jäta istutamisel lehtkapsataimede vahele piisavalt ruumi, et tagada õhuringlus ja vältida haiguste levikut. Enamikule sortidele sobib umbes 30-45 cm vahe.

Kastmine:

  • Hoidke muld niiske, kuid mitte liigselt märg. Lehtkapsas ei talu pikaajalist kastmata jätmist.

Väetamine:

  • Väeta lehtkapsast regulaarselt tasakaalustatud väetisega vastavalt pakendi juhistele.

 Kaitse kahjurite eest:

  • Jälgi kahjurite märke ja kasuta vajadusel ohutuid putukatõrjevahendeid. Kattematerjal võib aidata ka kaitsta noori taimi kahjurite eest.

Kärpimine ja koristamine:

  • Eemalda regulaarselt lehtkapsa alaosa kollased või närtsinud lehed. Korista lehti, kui need on piisavalt suured, jättes siiski piisavalt lehti taimele, et see saaks jätkata kasvu.

Talvitamine:

  • Mõned lehtkapsa sordid talvituvad hästi. Saad neid kasvatada sügisel ja talvel, pakkudes sellega värsket rohelist aia ka külmematel kuudel.

Lehtkapsa kasvatamine pakub mitte ainult maitsevat toiduallikat, vaid ka rikkaliku vitamiinide ja mineraalide sisaldusega lehti. Järgides ülaltoodud juhiseid, võid nautida tervislikku lehtkapsasaaki omaenda aias või rõdul.

 

 

 

 

 



Pakis 25 seemet

Klientide tagasiside: