Pakis - Paprika REWIA, tavaseeme, pärandsort

Paprika REWIA, tavaseeme, pärandsort

Capsicum annuum

Toode on laos

Hind: 2.15 €


Kogus:

Lisa ostukorvi
Varajane sort. Taimed on 50–60 cm kõrged. Küpsed viljad on mahlased, oranžid, kaaluvad u. 140-160 g. Kasvatatakse kasvuhoonetes ja avamaal. Puhtimata seemed. Puhtimata seemet ei ole töödeldud ühegi keemilise, bioloogilise ega füüsikalise meetodiga. Seemne aretusprogrammis pole kasutatud GMO tehnikaid. Poola pärandsort.

Avamaal kasvatamisel tuleks valida tuulte eest kaitstud päikeseline kasvukoht. Kasvab hästi viljakal, niiskel ja soojal huumusrikkal, haritud, mittehappelisel (pH 6,5) liivasel või kergel savipinnal. Viljade arenemise ajal tuleks paprikat rikkalikult kasta 2–3 korda nädalas.

Paprikaid külvatakse veebruari lõpus või märtsi alguses.

Optimaalne päevavalguse pikkus paprika jaoks on 10-12 tundi. 

Paprikakülv niisutatakse ja kaetakse puhta liivaga. Paprika on mulla suhtes nõudlik. Ta vajab huumuse- ja orgaanilise aine ikast mulda. pH 6.0-6.6. 

Külvist tärkamiseni peaks ruumi temperatuur olema 25-26°. 

Tärkamise kiirendamiseks võib seemneid leotada ööpäev toasoojas vees.

Soovitame kindlasti ka jälgida külvikalendrit, et seeme ikka  kõige õigemal ajal mulda saaks.

Külvata tuleks seeme ühekaupa turbatablettidesse või -pottidesse, mille saab hiljem koos taimega suuremasse kasvupotti ümber istutada.  Põhjus on selles, et paprikale ei meeldi pikeerimine, see võib peatada istiku arengu 8–10 päevaks.

Idanemiseks vajalik substraadi temperatur on 25-30°. Üle 32° kuumust võib arengut laastavalt pärssida. Ühtlase temperatuuri hoidmiseks peaks olema substraadis ka temperatuuri kontrollimiseks termomeeter.

Kõige paremini idaneb paprika kuskil 25 °  juures.  Paprika tõusmed ilmuvad küllaltki ebaühtlaselt. Tärkamise järel hoidke neid 4–5 päeva jahedamas (16–18°), et nad välja ei veniks.

Temperatuuril alla 13° paprikataimede areng seiskub. Edaspidi tuleks neile anda taas rohkem sooja: päeval 20–25°, öösel 4–5° vähem. 

Halvasti mõjub paprikale nii mulla läbikuivamine kui liigniiskus. Kastmisvee temperatuur ei tohi olla alla +15 C, parem veel, kõige sobilikum vee temperatuur on +20 C.  

Et paprikad välja ei veniks, tuleb neid mõõdukalt kasta ja piisavalt valgust anda. Optimaalne valgustatus 20000-30000 luksi. 

Taimede kasvamisel harvenda istikuid regulaarselt ja aseta potid teineteisest üha kaugemale, et taim saaks piisavalt valgust.

Paprika taime võib istutada pinnasesse, mille temperatuur on 12°. Kasvuhoone temperatuur peab olema +19°-+26°. Tavaliselt kolitakse taim toast kasvuhoonesse mai keskel-lõpupoole.

Optimaalne õhuniiskus kasvuhoones on 60-65%. Vähene niiskus põhjustab õite varisemist.

Väetamisel vajab paprika rohkem kaltsiumit kui tomat. Samuti vajab paprika kaaliumit.  Hästi mõjub paprikale väetamine komposti või kõdusõnnikuga.



Pakis 10 seemet

Klientide tagasiside: