Pakis - Basiilik BASILICO AROMATICO DELLA RIVIERA LIGURE, maheseeme

Basiilik BASILICO AROMATICO DELLA RIVIERA LIGURE, maheseeme


Hetkel läbimüüdud
Basil Aromatico della Riviera Ligure'i lehed on suhteliselt väikesed, erksa rohelise värvusega ning neid kasutatakse peamiselt pesto valmistamiseks. See taim eelistab varjulisi alasid ja selle kasvatamine annab suurepärase saagi nii pottides kui ka avamaal

 

Genovese basiiliku optimaalne temperatuur jääb vahemikku 20 kuni 25 kraadi ning see nõuab regulaarset ja üsna rikkalikku kastmist. Muld peab olema pehme ja õrn, säilitades neutraalse pH taseme ja tagades hea äravoolu. Basiiliku genovese on üks enimkasutatavaid aromaatseid taimi Itaalia köögis tänu oma intensiivsele aroomile. Lisaks kulinaarsele väärtusele omab genovese basiilik mitmeid tervisele kasulikke omadusi: see on suurepärane põletikuvastane, köhavastane, seedimist soodustav ning aitab vähendada stressi. See sisaldab palju vitamiine ja mineraalsooli, sealhulgas beetakaroteeni, kaltsiumi ja kaaliumi, mis on kehale kasulikud.
 

Basiiliku kasvatamine on üsna lihtne ja rõõmustav tegevus. Siin on samm-sammuline juhend basiiliku kasvatamiseks:

1. Vali Õige Sort:

  • Basiilikul on mitmeid sorte, sealhulgas magus basiilik (sweet basil), pune-basiilik (purple basil), sidrunibasiilik (lemon basil) ja teised. Vali sort vastavalt oma maitse-eelistustele ja kavandatud kasutusviisile.

2. Seemnetest Või Istikust:

  • Saad basiilikut kasvatada seemnetest või istikutest. Seemned võib külvata otse mulda või eelnevalt kasvatada neid siseruumides.

3. Istutamine:

  • Istuta basiiliku seemned või istikud rikkalikku, hästi kuivendatud mulda. Basiilik eelistab päikeselist kasvukohta, seega vali koht, kus taim saaks vähemalt 6-8 tundi päikesevalgust päevas.

4. Kastmine:

  • Hoidke mulla niiske, kuid mitte liiga märg. Basiilik vajab regulaarset kastmist, eriti kuivadel perioodidel.

5. Väetamine:

  • Kasuta kergeid, tasakaalustatud väetisi. Väetise lisamine aitab tagada rikkaliku ja maitseka saagi.

6. Kärpimine:

  • Pidevalt kärpimine soodustab basiiliku harunemist ja aitab vältida liigset taime venimist. Eemalda regulaarselt tipulehed ja harud.

7. Haiguste Ennetamine:

  • Jälgige haiguste ja kahjurite märke. Vajadusel kasuta orgaanilisi putukatõrjevahendeid ja haiguste ennetusmeetmeid.

8. Õitsemise Kontroll:

  • Kui basiilik hakkab õitsema, eemalda õisikud, et tagada lehtede parem maitse. Õitsemise ajal võib basiilik kaotada osa oma maitsest.

9. Koristamine:

  • Korista basiilikulehti regulaarselt. Optimaalne aeg koristamiseks on hommikul, kui taimed on kõige maitsvamad.

10. Talvitamine (valikuline):

  • Kui soovid basiilikut talvitada, saad teha seda potis siseruumides või lõigata lehed ja sügavkülmutada.

 



Pakis 300 seemet

Klientide tagasiside: