Pakis - Spinat MATADOR, maheseeme

Spinat MATADOR, maheseeme

Spinacia oleracea

Toode on laos

Hind: 2.25 €


Kogus:

Lisa ostukorvi
Kiirekasvuline suurte lehtedega saagikas sort. Külva jätkuva saagi jaoks uuesti iga kahe nädala tagant (või vastavalt vajadusele). Spinat kasvab hästi ka rõdudel ja terrassidel kastides ja pottides. Kesksuvel, väga kuumal temperatuuril, hakkab see kiiresti õitsema.

Rohelistest lehtedest valmistatakse salateid, putrusid, suppe, saab konserveerida talvel kasutamiseks. Külvatakse varakevadel, kui külvatakse kuumal perioodil (kesksuvel) - saak jääb kehvaks. Varajase spinatisaagi saamiseks tuleks külvata sügisel.

Spinati kasvatamine järgib enamasti sarnaseid põhimõtteid nagu mujalgi, kuid võib varieeruda sõltuvalt teie kliimatingimustest ja kasvupiirkonnast. Siin on üldine juhend spinati kasvatamiseks:

  1. Õige sordi valimine:

    • Vali spinati sort, mis sobib teie piirkonna kliimaga. Mõned sordid on külma- ja talvekindlamad, samas kui teised taluvad paremini soojust.
  2. Õige aeg:

    • Spinat eelistab jahedamat ilma, seega istutage see varakevadel või hilissügisel/ varasügisel. Sügisel istutamine võimaldab enne talve teist saaki.
  3. Mulla ettevalmistamine:

    • Spinat vajab hästi kuivendatud mulda pH-ga vahemikus 6,0–7,0. Parandage mulla viljakust komposti lisamisega.
  4. Seemnete külvamine:

    • Külva spinati seemned otse aeda või konteinerisse. Külva seemneid umbes 1–1,5 cm sügavusele ja jäta nende vahele umbes 5–10 cm.
  5. Kastmine:

    • Hoia muld pidevalt niiske, kuid mitte liiga märg. Kasta regulaarselt ja sügavalt, eriti kuivadel perioodidel. Multšimine aitab säilitada mulla niiskust.
  6. Väetamine:

    • Spinat on lehtköögivili, seega vajab see lämmastikurikast väetist. Kasuta komposti või tasakaalustatud väetist hooajaliseks väetamiseks.
  7. Harvendamine:

    • Kui taimed on paar sentimeetrit kõrged, harvenda neid, et jätta piisavalt ruumi. Spinati taimed vajavad hästi kasvamiseks 10–15 cm vahet.
  8. Kahjuritõrje:

    • Ole valvas lehetäide ja teiste kahjurite suhtes. Kasuta orgaanilisi meetodeid või rohelist seepi kahjurite kontrollimiseks. Neemõli võib olla efektiivne teatud kahjurite vastu.
  9. Saagi koristamine:

    • Korja spinatilehti, kui need on soovitud suurusega. Saad korjata üksikuid lehti või lõigata kogu taime maa tasandil. Korja enne taime õitsemist parima maitse saavutamiseks.
  10. Järgnev külvamine:

    • Jätkuva saagi tagamiseks kaalun spinati külvamist 2–3 nädala tagant. See tagab värske saagi kogu kasvuperioodi jooksul.
  11. Viljade vaheldumine:

    • Haiguste riski vähendamiseks kasutage viljade vaheldumise põhimõtet. Väldi spinati istutamist samale alale järjestikku aastast aastasse.

Spinat on külmakindel köögivili, seega jälgi temperatuure ja kohanda istutusaega vastavalt oma piirkonna kliimatingimustelle.



Pakis 240 seemet

Klientide tagasiside: