Pakis - Harilik mustnupp, salat, tavaseeme

Ravimtaim, salatitaim Harilik mustnupp, salat, tavaseeme

Sanguisorba minor

Toode on laos

Hind: 2.25 €


Kogus:

Lisa ostukorvi
Kurgilaadse maitsega meditsiiniline mitmeaastane rohttaim, kasutatakse salatina ja ravimtaimena. Kergesti kasvatatav! Puhtimata seemed. Puhtimata seemet ei ole töödeldud ühegi keemilise, bioloogilise ega füüsikalise meetodiga. Seemne aretusprogrammis pole kasutatud GMO tehnikaid.

Mustnupopp on atraktiivne mitmeaastane taim roosiliste perekonnast, mida kasvatatakse nii söödavate lehtede kui ka raviomaduste tõttu. Lehed on ümarad, hambuliste servadega, lehe kohta on neli kuni 12 paari. Ürdina pakub salat puhast kurgilaadset maitset. See on kergesti kasvav taim, mis talub hästi kuumust. Mustnupp istutatakse tavaliselt kevadel seemnetest, mis külvati ette siseruumides neli kuni viis nädalat enne viimast külma. Pärast aeda siirdamist saavad taimed küpseks umbes kaks kuud pärast idanemist.

Otse aeda külvatakse peale öökülmade möödumist. Katke kergelt mullaga ja hoidke niiske, kuni seeme idaneb. Istutage siseruumides olevad seemikud õue pärast külmaohu möödumist. Otsekülvatud taimi võid harvendada. Esimese aasta taimed kasvavad umbes kaheksa kuni kümne 25cm pikkuseks. Järgmised aastad annavad suuremaid õitsevaid taimi. Sageli igihaljas. Mustnupu pealsete näpistamine on peamine hooldustöö. Valmima jäetud taimedel on mõnevõrra sitkemad lehed. Lillede ja õievarte eemaldamine soodustab lehtede arvu suurenemist ja vähendab isekülvi.



Pakis 100 seemet

Klientide tagasiside: