Pakis - Lillehernes, maheseeme

Lillehernes, maheseeme

Lathyrus odoratus


Hetkel läbimüüdud
Mõnusat lõhna eritavad lilleherned on erinevates värvides ja neil on lühikesed varred. Pikaajalist õitsemist saab soodustada korrapärase õite korjamisega.

Lillehernest saab suurepäraseid lõikelilli ning need on atraktiivsed taimed mesilaste ja liblikate meelitamiseks. Roniva, vajavad võrku toestamiseks.

- Lillede keeles sümboliseerivad lilleherned õndsat naudingut, õrna naudingut, hüvastijättu ja tänu toreda aja veetmise eest. Nende tunnete edastamiseks lisatakse lilleherneid sageli kimpudesse. - Lilleherned (Lathyrus odoratus) on pärit Sitsiiliast, Küproselt ja Lõuna-Itaaliast. Esimest korda toodi need Inglismaale 17. sajandil ja nad saavutasid viktoriaanlikul ajal populaarsuse oma dekoratiivse väärtuse ja magusa lõhna tõttu. - Kui lilleherneid kasvatatakse peamiselt nende ilu ja lõhna pärast, siis mõne sordi noored võrsed, lehed ja õied on söödavad. Neid saab lisada salatitele või kasutada garneeringuna. - Lilleherned eelistavad jahedat ilma ja istutatakse sageli varakevadel või hilissuvel sügisese õitsemise ajaks. Soojemas kliimas on neid kõige parem kasvatada aasta jahedamatel kuudel.



Pakis 15 seemet

Klientide tagasiside: