Pakis - Harililk päevalill - TEDDY BEAR, tavaseeme

Harililk päevalill - TEDDY BEAR, tavaseeme

Helianthus annuus

Toode on laos

Hind: 2.25 €


Kogus:

Lisa ostukorvi
Üheaastased 50-60 cm kõrgused. Lilled on 15 cm läbimõõduga, õitsevad juulist oktoobrini.Puhtimata seemed. Puhtimata seemet ei ole töödeldud ühegi keemilise, bioloogilise ega füüsikalise meetodiga. Seemne aretusprogrammis pole kasutatud GMO tehnikaid.

Kasvab hästi päikesepaistelistel soojadel, tuule eest kaitstud aladel, viljakal pinnasel. Lisaks väetatakse lahustunud mineraalväetisega. Istutatakse lillepeenra keskele või üheaastaste lilleistanduste taustataimena.

Päevalilled on kõige silmapaistvamad lilled, mis suve lõpust meie aedu kaunistada võiksid. Olenevalt sordist võivad nad siin sirguda nelja meetri kõrguseks, heades tingimustes veelgi kõrgemaks.

Olen isegi mitmel aastal neid kasvatanud, mõnikord on hästi õnnestunud, teinekord viletsamini, kuid ilma õiteta pole kunagi jäänud.

Esimene tähelepanek on, et toas ettekasvatatud taimed ei armasta ümberistutamist. Kui oled väga osav, võid ju proovida, aga sel pole suurt mõtet, sest päevalill kasvab kiiresti ka seemnest otse mulda pannes.

Kuna tõusmed on külmahellad, siis liiga vara seemneid mulda pole mõtet panna. Sobib näiteks mai algusnädal ja hea oleks algul katteloor üle tõmmata. Mai teisel poolel võib seemned aga rahus niisama mulda pista.

Edasi muud muret polegi, taim kasvab ise. On ju küllalt näiteid, kus võimsad iludused sirguvad aiaomaniku üllatuseks justkui eikuskilt. Ju siis linnud on talvel toidumajast nokitud seemne sinna maha kukutanud.

Nagu nimigi ütleb, meeldib lillele kasvada täispäikeses. Valides päevalilledele kohta, arvestage, et see lill avab oma õie päikese suunal. Seega kui külvate seemne oma istumiskohast lõunasuunal asuvasse peenrasse, siis näete kogu aeg õite seljatagust.

Kuna meil on suvel sagedased äikesetormid, tasub üksikult kasvavad kõrged varred igaks juhuks toestada.



Pakis 30 seemet

Klientide tagasiside: