tellides SmartPost-iga (Eestisse).

kasvata ka rõdul Salsola komarovii, okahijiki, jaapani ogamalts, soolrohi, tavaseeme
Salsola komarovii,
Jaapani ogamalts 'Okahijiki' (Salsola komarovii) on vitamiinirikas, krõmpsuv ja kergelt soolaka maitsega köögiviljataim, mida kutsutakse ka “maismaavetikaks”. Sobib suurepäraselt salatitesse, sushile või kergelt kuumutatuna vokiroogadesse. Kiirekasvuline ja vastupidav taim, mida saab edukalt kasvatada nii peenral kui rõdul.Botaaniline nimi: Salsola komarovii (sün. Kali komarovii)
Rahvapärased nimed: jaapani ogamalts, soolrohi, okahijiki
Päritolu: Jaapan, Hiina, Korea, Kaug-Ida, Venemaa
Kasvukuju: madalakasvuline, 20–50 cm kõrgune
Lehed: torujad, mahlakad, krõmpsuvad
Maitse: kerge soolasus ja värske rohelus
Kasvatamine Eestis
Okahijiki sobib hästi Eesti kliimasse, eriti kevadest sügiseni või kasvuhoonetingimustes.
Külv ja kasvutingimused
Külviaeg: aprillist juulini või varasügisel
Külvisügavus: 5 mm
Reavahe: 10–15 cm
Taimede vahe: 15 cm
Germinatsioon: 7–14 päeva temperatuuril 23–26 °C
Muld: liivane või hästi kuivendatud aiamuld
pH: 6–7
Valgus: täispäike
Niiskus: hoida pidevalt niiskena, vältida läbikuivamis
Taimed taluvad hästi soolast mulda, kuid sool ei ole vajalik. Kasvab edukalt ka tavalises aiamullas. Sobib kasvatamiseks ka pottides või rõdul.
Hooldus
Kastmine: hoida muld pidevalt niiskena, vältida läbikuivamist
Väetamine: enne istutamist võib lisada komposti; täiendav väetamine pole tavaliselt vajalik
Kahjurid ja haigused: tavaliselt vastupidav, kahjurid väldivad mahlakaid lehti
Kasutamine köögis
Okahijiki on populaarne Jaapani köögis ja sobib mitmekesisteks kasutusviisideks:
Toorelt: salatites, sushis, võileibades
Kergelt kuumtöödeldult: blanšeerituna, aurutatuna või vokituna
Lisandina: nuudli- ja riisiroogades, omlettides, suppides
Marineerituna: pikantse lisandina
Noored võrsed on kõige maitsvamad; vanemad varred võivad muutuda puiseks.
Pakis 50 seemet
Sulle võivad ka need tooted huvi pakkuda:
2.25 €Hetkel läbimüüdud