Pakis - Salsola komarovii, okahijiki, jaapani ogamalts, soolrohi, tavaseeme

kasvata ka rõdul Salsola komarovii, okahijiki, jaapani ogamalts, soolrohi, tavaseeme

Salsola komarovii,

Toode on laos

Hind: 3.35 €





Lisa ostukorvi
Jaapani ogamalts 'Okahijiki' (Salsola komarovii) on vitamiinirikas, krõmpsuv ja kergelt soolaka maitsega köögiviljataim, mida kutsutakse ka “maismaavetikaks”. Sobib suurepäraselt salatitesse, sushile või kergelt kuumutatuna vokiroogadesse. Kiirekasvuline ja vastupidav taim, mida saab edukalt kasvatada nii peenral kui rõdul.
  • Botaaniline nimi: Salsola komarovii (sün. Kali komarovii)

  • Rahvapärased nimed: jaapani ogamalts, soolrohi, okahijiki

  • Päritolu: Jaapan, Hiina, Korea, Kaug-Ida, Venemaa

  • Kasvukuju: madalakasvuline, 20–50 cm kõrgune

  • Lehed: torujad, mahlakad, krõmpsuvad

  • Maitse: kerge soolasus ja värske rohelus


Kasvatamine Eestis

Okahijiki sobib hästi Eesti kliimasse, eriti kevadest sügiseni või kasvuhoonetingimustes.

Külv ja kasvutingimused

  • Külviaeg: aprillist juulini või varasügisel

  • Külvisügavus: 5 mm

  • Reavahe: 10–15 cm

  • Taimede vahe: 15 cm

  • Germinatsioon: 7–14 päeva temperatuuril 23–26 °C

  • Muld: liivane või hästi kuivendatud aiamuld

  • pH: 6–7

  • Valgus: täispäike

  • Niiskus: hoida pidevalt niiskena, vältida läbikuivamis

Taimed taluvad hästi soolast mulda, kuid sool ei ole vajalik. Kasvab edukalt ka tavalises aiamullas. Sobib kasvatamiseks ka pottides või rõdul.

Hooldus

  • Kastmine: hoida muld pidevalt niiskena, vältida läbikuivamist

  • Väetamine: enne istutamist võib lisada komposti; täiendav väetamine pole tavaliselt vajalik

  • Kahjurid ja haigused: tavaliselt vastupidav, kahjurid väldivad mahlakaid lehti


Kasutamine köögis

Okahijiki on populaarne Jaapani köögis ja sobib mitmekesisteks kasutusviisideks:

  • Toorelt: salatites, sushis, võileibades

  • Kergelt kuumtöödeldult: blanšeerituna, aurutatuna või vokituna

  • Lisandina: nuudli- ja riisiroogades, omlettides, suppides

  • Marineerituna: pikantse lisandina

Noored võrsed on kõige maitsvamad; vanemad varred võivad muutuda puiseks.



Pakis 50 seemet


Sulle võivad ka need tooted huvi pakkuda:


Klientide tagasiside: