Pakis - Mehhiko füüsal, lilla, maheseeme

Mehhiko füüsal, lilla, maheseeme

Physalis ixocarpa

Toode on laos

Hind: 2.25 €


Kogus:

Lisa ostukorvi
Termofiilne liik 3–5 cm suuruste viljadega. Need magushapud tomatillod valmivad rohelisest lillani. Vilju võib serveerida toorelt salatites või küpsetatult või isegi kasutada tśatni valmistamiseks

Märkus: ei ole isetolmlev; tolmeldamiseks on alati vaja kahte taime. Temperatuurinõuded: kõrge Toitainete vajadus: keskmine-kõrge Seemnete vahe ridade vahel: 40 cm Seemnete vahe reas: 50 cm Külvisügavus: 0,5 cm

Pärit Mehhikost ja Kesk-Ameerikast. Kasvatatakse laialdaselt toiduvalmistamiseks. Füüsal kasvab tavaliselt umbes meetri kõrguseks. Sellel on rohelised lehed ja väikesed õied, mis hiljem arenevad viljadeks.

Füüsali viljad on ümbritsetud kireva koorikuga, mille all on mahlakas viljaliha. Need viljad on kaetud õhukese, paprika meenutava kestaga, mis sisaldab happeid, andes neile kergelt hapuka maitse. Viljad võivad olla läbimõõduga 2–4 cm. Neid kasutatakse sageli Mehhiko ja Kesk-Ameerika köögis erinevate kastmete, salatite, hautiste ja muude roogade valmistamiseks.

Füüsali vilju tarbitakse sageli toorelt, kuid neid võib ka keeta, küpsetada või marineerida erinevate roogade valmistamisel. Need lisavad toitudele erilise maitse ja tekstuuri ning on rikkad vitamiinide ja antioksüdantide poolest.



Pakis 5 seemet

Klientide tagasiside: