tellides SmartPost-iga.

Komatsuna salat Jaapani sinep-lehtnaeris KOMATSUMA - seemned
Brassica rapa var. komatsuna
Hetkel läbimüüdud Komatsuna on populaarne üheaastane lehtköögivili Jaapanis, Hiinas, Koreas ja Taiwanil. Komatsuna kasvatab samuti vitamiinirikka lehekodariku. Sinepise maitsega, külmakindel. Hea spinati asemik, eriti sügisel. Vitamiinide- ja mineraaliderikas! Sobib toorelt või küpsetatult.
Komatsuna ehk sinep-lehtnaeris
Komatsuna on populaarne üheaastane lehtköögivili Jaapanis, Hiinas, Koreas ja Taiwanil. Komatsuna kasvatab samuti vitamiinirikka lehekodariku. Tema lehed on pehmed, siledad ja õrnade lehevartega. Toitainete sisalduselt on sarnane spinatiga, olles sellest veidi mõrkjam. Komatsunat süüakse põhiliselt värskelt salatite koostises, aga ka hautatult ja marineeritult. Kuna komatsuna on külmakindel taim, kasutati tema tumerohelisi lehti varem talvise maitserohelisena. Viimasel ajal kasvatatakse teda katmikaladel aasta ringi.
Katmikalal külvake komatsunat 3−4 kaupa 8cm läbimõõduga potti umbes 1 cm sügavusele. Avamaal aga varakevadel sulanud maale katteloori alla ritta, jättes taimede vaheks 5 cm. Hiljem harvendage, kasutades väiksemad taimed toiduks. Lõplikuks taimevaheks reas jätke 45 cm.
Teist korda võiks külvata augusti lõpus, saades nii hilissügist salatirohelist ja taimede lõppvaheks reas jätke siis 25 cm.
Külvasin sellel aastal jaapani salateid õpilaste abiga katmik-alalal pottidesse koos lehtsalatiga ja pean tõdema, et kahenädalased taimed on poole suuremad kui salati omad. (Maakodu.delfi.ee)
Pakis 50 seemet