Pakis - Aedseller - UTAH 5270 R

Tee ise sellerimahl Aedseller - UTAH 5270 R

Apium graveolens


Hetkel läbimüüdud
Aromaatne ja mahedamaitseline rohttaim, vajab niisket kasvupinnast. Varsi Kasutatakse suppides, salatites, juurest valmistatakse sellerisoola. Saak 100-120 päeva pärast idanemist.

Kaheaastane aromaatne rohttaim. Ei ole puine,Ei talu kuivust, vajab niiskemat kasvupinnast. Juurest valmistatakse sellerisoola, varsi kasuta suppides, salatites. Ravimtaimena aitab seedimist korras hoida. 

Maitse krõmps, õrn. 

Idaneb 14-21 päeva. Saak 100-120 päeva pärast idanemist. Istutussügavus: 0.3 cm. Reavahe 60 cm. 

Selleri mahl

Seller on üks võimsamaid põletikuvastaseid toiduaineid, sest ta näljutab mitteproduktiivseid baktereid, pärmi, hallitust, seeni ja viiruseid, mis kehas asuvad, ja loputab nende toksiine ja prahti välja seedetraktist ja maksast. Sellised patogeenid on nii sageli põletiku põhjuseks - nende puudumisel on teie keha palju paremini võimeline käituma igas olukorras, mida elu teile ette paiskab. Samal ajal aitab see seller headel bakteritel edasi kosuda (Anthony William'i blogi Medical Medium'i autor).

Anthony William on vastanud inimeste küsimustele sellerimahla kohta!

Kui inimesed teaksid kõiki potentsiaalseid tervenemise omadusi, siis oleks see imeline supertoit laialt levinud. Selleril on uskumatu tervendav võim igasuguste terviseprobleemide korral. Seller on tõeline päästja kui tegemist on krooniliste haigustega. Ma olen näinud tuhandeid inimesi, kes on saanud terveks juues 500ml sellerimahla iga hommik tühjale kõhule. Sellerimahla tõeline võim avaldub, kui seda puhtal kujul (lisanditeta) tarbida. Samas on tore juua teisi rohelisi -või juurviljamahlu, lisades neile spinatit, kale, peterselli, koriandrit või õunu. Siiski joo neid mahlu muul ajal eraldi puhtast sellerimahlast.
Need mahlad töötavad erinevalt kõige võimsamast vahendist tervise taastamisel: puhas sellerimahl tühjale kõhule.

Kui sa jood sellerimahla esimese asjana hommikul, siis ülejäänud toidud mis sa sööd päeva
jooksul seeduvad paremini.

Korduvad küsimused on saanud vastuse:

  • Kuidas teha sellerimahla?

- Võta 1 kimp sellerit.
- Pese seller puhtaks ja lase mahlapressist läbi ning parima tulemuse saamiseks serveeri
koheselt.

Lihtne Gurmee kommentaar, saab teha ka aeglase mahlapressiga, siis tasub seller lõigata ca 0,5cm tükkideks.


- Blenderis: Lõika seller tükkideks ja lase kiires blenderis ühtlaseks. Kurna hästi ja tarbi
koheselt.

  • Milline on ideaalne kogus sellerimahla?

- 16oz (~500ml, Lihtne Gurmee kommentaar: täpsemalt on see mõõt 474ml) on maagiline number.
- Suurenda tarbimist 24-32oz (~700-1000ml) päevas, et saavutada veelgi paremat tulemust mitmete krooniliste haigustega võitlemisel.

  • Kui palju sellerit kulub, et saada 500ml?

- Tavaliselt üks suur kimp.

  • Millal on parim aeg juua sellerimahla?

- Esimese asjana hommikul enne sööki.
- Kui hommikul pole võimalik, siis päeva jooksul igal ajal 15-30 minutit enne või pärast söömist - on teine parim aeg.

  • Kas seller peab olema mahe?

- Mahe on parim, kuid kui sa ei saa mahedat, ära muretse! 
- Siis pese iga vars tilga naturaalse aroomi vaba pesuvahendiga ja loputa veega. Kui sul pole naturaalset pesuvahendit, siis pese kiirelt sooja veega selleri varred puhtaks.

- Pese kindlasti iga vars eraldi puhtaks.

  • Kas ma võin sellerimahla ette valmis teha?

- Parem on juua kohe pärast valmistamist.
- Kuid kui sul pole teist valikut, ära lase tarbimisest mööduda 24h. Sellisel juhul hoia mahla õhukindlas purgis ja külmkapis.

  • Kas ma pean lõikama ära selleri lehed, need maitsevad mõrult?

- Võid need külge jätta või ära lõigata.
- Mõned inimesed eelistavad lehed eemaldada, kuna need muudavad mahla mõrudaks.

  • Kas sellerimahla tohib külmutada ja ette valmis teha?

- Kui sa ei saa juua sellerimahla peale valmistamist ja ette valmistamine ja külmutamine on su ainus valik, siis see on ok.
- Aga see on viimane võimalus, mitte seda harjumuspäraseks muuta.
- Värske on alati parim.
- Sellerimahla võimsad tervendavad omadused vähenevad külmutamisel.

  • Kas ma võin selleri pesta ja lõigata valmis eelmisel õhtul, et see oleks hommikul mahla tegemiseks kohe valmis?

- Jah, see on hea viis ettevalmistamiseks, et aega kokku hoida järgmisel hommikul.

  • Mida teha, kui ma ei suuda puhast sellerimahla maitset taluda?

- Kui sa leiad, et puhas sellerimahl on liiga tugeva maitsega, siis võid sellerimahlale lisada ühe kurgi või õuna.
- See on hea meetod selleri maitsega harjumiseks.
- Kui sa oled hakanud maitsega harjuma, suurenda selleri osakaalu selles mahlas, sest suurem kasu tuleb puhtast sellerimahlast.

  • Kas sellerimahlale võib lisada sidrunit või laimi?

- Sellerimahl toimib puhtalt paremini.
- Lisades ükskõik mis koostisosi mahlale, vähendavad need sellerimahla tervendavaid omadusi.
- Oota 15-30 minutit peale joomist, enne kui midagi muud tarbid.

  • Kas ma võin sellerit lihtsalt süüa, selle asemel, et see mahlaks teha?

- Põhjus miks me selleri söömise asemel mahla teeme on, et mahlaks tegemisega eemaldame kiudained ja see on ainus viis saavutada tervenemisel parimaid tulemusi.
- Selleri varte söömine on kasulik ja peaks olema osa sinu menüüst. Süües ei ole sa võimeline tarbima piisavat kogust sellerit nagu mahlaks tegemise puhul, et saavutada tervenemiseks vajalikku kogust.

  • Kas raseduse ajal võib sellerimahla juua?

- Jah, see on turvaline ja tervislik mahl.
- Iga inimene on erinev, seega kuula oma keha.
- Kui see tundub liiga puhastav, proovi sellerimahla asemel puhast kurgimahla 16oz (~500ml).

  • Kas peale sellerimahla joomist on kõhulahtisus normaalne?

- See on normaalne puhastusnäht osadel inimestel, kellel on kõrgem toksiinide tase kehas.
- Sellerimahl tapab ebaproduktiivsed bakterid soolestikust ja võib seetõttu kõhulahtisust tekitada.
- Samuti aitab sellerimahl puhastada maksa ja tekitada kõhulahtisust - kui inimesel on kõrge toksiinide tase maksas.
- Kui kõhulahtisus on liiga intensiivne, võid alustada väiksema mahla kogusega 2-8oz (60-240ml) ja liikuda vaikselt suurema koguse poole.
- Kui puhastusnähud on ikka liiga intensiivsed, proovi 16oz (500ml) puhast kurgimahla.
- Kurgimahl on õrnem, kuni suudad sellerimahla jooma hakata.

  • Ma tunnen suurt väsimust peale sellerimahla joomist ja tekivad muud sümptomid, miks see juhtub?

- See on normaalne puhastuse reaktsioon kellelegi, kel võib olla toksiline veri, põhjustatud Epstein-Barr viirusest ja streptokokk bakteritest.
- Sellerimahl on väga tervendav ja mahla mineraalsoolad alustavad patogeenide sh.
viiruste tapmist (Epstein-Barr viirus ja streptokokk).
- See on võimas tervendav samm, mida sellerimahl pikas perspektiivis tuleviku tervise heaks saab teha ilma sümptomiteta.

  • Mul tekib peale sellerimahla joomist rohkem puhitusi, millest see tuleneb?

- Sellerimahl oluliselt kiirendab seedimist.
- See toimib nii, läbi sapi tootmise suurenemise ja tõstab koheselt mao vesinikkloriidhappe tootmist.
- Siis algab vana roiskunud proteiini lahti paiskamine ja vana rasv mao põhjast ning soolestikust - mis on seal kõigil olnud aastakümneid.
- Lõpuks need rasvad ja proteiinid hakkavad lahustuma ja need puhitused annavad tunda kergelt kuni tõsiselt, olenevalt kui toksiline kellegi seedetrakt on.

  • Ma tunnen peale sellerimahla joomist kõhuvalu või -ärritust, mis seda põhjustab?

- See juhtub, kui kellelgi on tundlikud kõhunärvid.
- Seega kui sa jood sellerimahla, siis algab kõhus närvipealsete puhastus neurotoksiinidest. See võib tekitada õrna reaktsiooni.
- Veel on paljude inimeste magudes bakterid nagu E. Coli, Streptokokk, H. Pylori.
- Need bakterid surevad kiiresti, mis võib tekitada spasme. See võib ajutiselt olla valulik. 
Allikas: lihtnegurmee.blogspot.com/



Pakis 100 seemet